Как промених навиците и живота си през последната 1 година

Как промених навиците и живота си през последната 1 година

В последно време обмислям и анализирам навиците, които промених през последната 1 година. В резултат на тези нови навици намалих нормалното си тегло от 57-8 кг. на 54 кг., което, вярвайте ми, за ръст 159 см. доста се забелязва.

Освен намаляването на теглото ми в извънсъстезателна форма, видимо се подобри качеството на кожата ми и напълно забравих за думата алергия, която през последната пролет изобщо не се прояви.

Ще споделя с теб до какви изводи достигнах и кое е помогнало за тази промяна.

1. Замених драстично животинските източници с растителна храна, т.е. включих в менюто си повече варива, зеленчуци, семена и ядки за сметка на месо. В момента месото, което консумирам, е около 300-400 г седмично. За справка, преди беше толкова дневната ми консумация…

2. Включих ежедневно пиене на 400 мл зеленолистно смути (в зеленолистните зеленчуци се съдържа голямо количество хлорофил и пребиотици)

3. Намалих закуската наполовина

4. Започнах да разграничавам емоционалния от физическия глад (за това ще ти разкажа по-подробно в следващата статия)

5. Започнах да дъвча храната изключително бавно

6. Намалих екстрахираните (течни) мазнини до минимум

7. Намалих силовите тренировки за сметка на такива със собствено тегло, кросове на открито и йога

8. Замених стола с half dome, на който седя на пода с прав таз, което, от своя страна, подобрява храносмилането

9. Включих ежедневна консумация на колаген и пробиотици

Някои от хората, с които работя, а и някои познати имат психологически бариери и подсъзнателни спирачки, които не им дават възможност да разгърнат потенциала си и да постигнат желаното тяло, мечтаната работа, семейство и т.н.

Основното знание да се храним със здравословна храна, да тренираме и да пием вода вече е ясно на всички. Надявам се все повече хора да имат съзнанието за тази промяна. Както всеки друг човек, така и аз се опитвам да надградя това, което правя, и по този начин да се развивам. Това са моите надградени навици, които споделям с теб сега. Надявам се, че през следващата година ще мога да усъвършенствам още повече здравословните си навици, за да успея да водя живот, изпълнен с енергия, радост и оптимизъм.

Завършвам с едно клише: „ЛУДОСТ Е ДА ПРАВИШ ЕДНО И СЪЩО НЕЩО ОТНОВО И ОТНОВО И ДА ОЧАКВАШ РАЗЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ…“

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.