Ще излизаш ли на сцената отново?

Ще излизаш ли на сцената отново?

Това е въпрос, който много често получавам и тъй като явно доста хора се интересуват, ще изложа своите мисли.

До миналата година направих две неща, които бях казала, че никога не бих направила – да си боядисам косата преди да се появат първите бели коси  (т.е. все още нямам такива, но съм боядисана) и да започна да водя групови тренировки. Оттогава никога не казвам никога, така че нямам категоричен отговор на горния въпрос.

Но…

….сякаш тъмната страна и негативните последици от една състезателна подготовка са много повече от положителните емоции и резултати.

Първата основателна причина, поради която отказвам на този етап да се подложа на това, е, че след последната подготовка доста влоших здравето си.

Отключих алергии към животни, прах и околната среда в следствие от срив на имунната система от твърде еднообразна киселинна храна, т.е. алкално-киселинният ми баланс беше нарушен. Този спад в имунитета, освен на храната, също се дължи и на твърде изтощителните тренировки и прекомерна употреба на хранителни добавки и стимуланти.

Кожата ми пожълтя, сбръчка се и като цяло имах нездрав вид, което е в разрез с моите разбирания за здравословен начин на живот.

Втората основателна причина е, че в момента съм постигнала перфектен баланс на хармонично тяло, без да се подлагам на глад и изтощителни тренировки

Храня се доста разнообразно с много зеленчуци, плодове, варива, бобови, ядки и семена, а животинските източници са сведени до 10-20% от храните, които консумирам.

Не е тайна, че съм почитател на италианската кухня и не се лишавам от хубава пица или паста, без това да рефлектира негативно върху фигурата и здравето ми. Даже напротив – една година след като родих и приключих с кърменето, тялото ми придоби съвсем други обеми и вид – без да се старая, коремната ми преса е добре оформена, именно заради този баланс.

Имам четири състезателни сезона и, повярвайте ми, това, което се случва след една подготвка, е наистина травмиращо както за психиката, така и за физиката.

Всеки път за отрицателно време качвах 10 кг., било то заради преяждане или връщане на вода, но във всички случаи ми звучи като хранително разстройство под някаква форма и изпадане в крайности. Хормоните и метаболизмът спираха да работят ефективно и за да вляза в някаква нормална форма, различна от „Мама Меца“, се налагаше отново да се подлагам на тези изтощителни диети и тренировки. Това беше един омагьосан кръг, от който аз лично излязох, когато забременях.

Здрава хормонална система, бърз метаболизъм, свежа и еластична кожа, балансирано и хармонично тяло, силен имунитет! Това са все неща, които съм постигнала в момента и не искам да се лишавам от тях заради 3 минути слава на сцената, в която оценката важи от 10-12 непознати за мен души.

В заключение ще кажа един любим цитат: „Само когато човек изпадне в крайности, може да намери баланса“. 
Да, може би аз нямаше да открия своя баланс тук и сега, ако не бях минала по този път.

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.