Истина или химера е моделирането на тялото чрез криолиполиза?

Истина или химера е моделирането на тялото чрез криолиполиза?

Не е тайна за хората, с които работя и за последователите ми в социалните мрежи, че в момента доста ме вълнува темата как да сваля досадните бричове от бедрата си.

Честно казано, колкото и слаба да съм била, дори и в състезателна форма бричът винаги е бил неизменна част от мен.

Да, повлиява се от тренировки, хранене и масажи, но никога не е изчезвал напълно и ДА, напомня ми, че стремежът ми за перфекционизъм е доста силно изразен, колкото и самият той (бричът). Искам да поясня, че не бих се подложила на калориен дефицит, защото смятам, че съм достатъчно слаба на този етап.

И така, в стремежа си да намеря решение на моя казус, от статия на Надя Петрова научих съвсем случайно за неинвазивен метод криолиполиза с COOLTECH и студио Body Aesthetics.

Свързах се с тях и след безплатна консултация от техен специалист ми предложиха криолиполизата да се комбинира с лимфен дренаж и Vela Shape III.

Като човек, който в последните 10 години се занимава с тренировки и хранене, винаги съм била доста скептична към такъв тип процедури, докато не разбрах нещо наистина важно!

Марина Декова

Тези уреди и процедури НЕ са метод за отслабване! Чрез тях се повлияват именно тези зони, при които храненето и тренировките не успяват!

Криолиполизата е неоперативен метод, който чрез замразяване на клетките намалява количеството им в определена зона. Чрез една процедура могат да се намалят 30-40% от броя мастни клетки, а чрез максимум 3 процедури – до 70%.

За да може да се работи тази зона чрез криолиполиза, съществува условие и то е да има определен минимум подкожни мазнини на гънката. Минимумът е 20 мм, а моята беше измерена цели 40! Имам ТАНИТА кантар и тъй като той може сегментирано да даде резутлатите за всяка част на тялото, на този етап показва следните резултати за мен – подкожни мазнини в горната част на тялото около 18%, а в долната и в частност на бедрата – около 27%.

Марина Декова - сравнителни снимки преди процедурата

Марина Декова – сравнителни снимки преди процедурата

Тук е и моментът, в който искам да споделя една тъжна новина и тя е, че по време на отслабване чрез хранене и тренировки намаляваме размера на мастните клетки, но винаги си остават там. Затова при напълняване те се пълнят.
И точно неоперативни методи като криолиполиза и Vela Shape III или инванзивни като липосукция могат напълно да премахнат голяма част от броя мастни клетки.

Тъй като имах консултация и с пластичен хирург, ще споделя разликата между оперативния и неоперативния подход за премахване на броя мастни клетки. При липосукцията (оперативен метод) съществува риск от неравности и дупчици, но по-големият дискомфорт, заради който не бих се подложила на тази процедура, е възстановяването. В продължение на 6 седмици не бива да се тренира заради отоци по бедрата и трябва да се носи стягащо бельо, което да помага на отоците да минат, но и на кожата да се прибере.

При криолиполизата няма такъв момент на възстановяване – човекът е активен през цялото време и няма отоци, които да пречат на тренировките. Тъй като резултатите се появяват на втория месец, за този период кожата има достатъчно време да се прибере и понеже всичко става постепенно, риск от увисване почти не съществува. А от друга страна затова се комбинира с Vela Shape III, който цели да стегне и изглади кожата. Все пак е важно условие да се пият достатъчно течности, а аз, така или иначе, колагена не съм го спирала от 2 години.

Следете моя профил във Facebook и Instagram, както и профилите на BodyAesthetics – Facebook и Instagram, за да проследите резултатите ми в борбата с брича и да видите на живо всичко, свързано с криолиполиза с COOLTECH и Vela Shape III.

Подготвили сме промо код за отстъпка, както и игра за моите последователи, така че бъдете нащрек!

Body Aestetics

No Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published.