МАРИНА ДЕКОВА - Фитнес треньор и ВдъхновителМисията на Марина Декова 

Мисията ми е всеки човек, независимо от възрастта си, да се чувства комфортно и уютно в своето тяло. Истината е, че когато човек полага грижи за своето тяло, по един разумен и балансиран начин - без крайности, и се грижи  както за външното пространство чрез физически упражнения, така и чрез йога за вътрешното пространство (отвън навътре), черпи плодовете на здраво, младо и енергично тяло до края на дните си. Нека бъдем отговорни хора и да се грижим разумно за дома на нашия дух!

Това е и моята мисия - да покажа, че движението е удоволствие и носи лекота и наслада, да ти помогна да намериш баланса и да стъпиш на пътеката, която ще те отведе там, където заслужаваш да бъдеш - обичайки себе си в едно здраво и красиво тяло. Така ще бъдеш по-доброто си "АЗ" и да се научиш да изпитваш наслада от тялото, духа и живота си!

 
Историята на Марина Декова

Аз съм Марина Декова! Имам зад гърба си над 13 години опит с треньорска дейност с индивидуални клиенти, групи и онлайн коучинг. Работила съм с над 10,000 клиенти на живо и онлайн, участвала съм като треньор в единственото фитнес риалити у нас "Супер Промяна" и имам над 96% позитивни отзива за своята работа.

Същината на професията ми е да мотивирам и вдъхновявам хора, които желаят да подобрят връзката със себе си чрез здравословно хранене, тренировки, движение и почивка чрез личния си пример и примера на моите последователи. 

Тялото, спортът и физическата активност ме съпътстват от много ранна детска възраст. В юношеството си съм тренирала хандбал, народни танци, волейбол и фитнес, като впоследствие любовта към силовите спортове се засили и прерасна в кросфит, силов трибой, боди билдинг, а в последните години - в домашните тренировки от dupeFIT, Айенгар йога и маратонско бягане на дълги дистанции. От всяка една дисциплина съм си взела своето, което сформира личен възглед за това как е редно да се грижим за тялото си, бидейки в баланса и хармонията.

През 2017 година, стартирах свой собствен проект „Щастлива бременност – щастливо бебе“, в който давам съвети и демонстрирам упражнения за бременни жени. Оттогава станах вдъхновител за много бременни жени, които не знаят как да тренират и да се хранят по време на бременността си.

Малко по-късно, същата година, станах майка на първата си рожба. Оттогава насам, работя активно с бременни жени, кърмачки, жени, които искат да възстановят формата си след раждане. Тренировките за дамите, които преминават през този прекрасен етап от живота си, са насочени към възстановяване на тазовото дъно и диастазата.

Занимавам се активно с функционални тренировки и изграждане на правилна техника на упражненията през последните 15 години. Сертифицирана съм към "Фитнес Академия България", "N.A.F.A" , енергиен терапевт към международния треньор от Москва - Наталия Илюшко и “Основен курс по Хипноза” към Българска Асоциация по Хипноза и Хипнотерапия (БАХХ), което помага на мен и моите клиенти да подобрят качеството си на живот с помощта на подсъзнанието. В момента уча магистратура “Храни, хранене и диететика” в ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ" - БУРГАС. 

Също така, съм сертифицирана по метода на Хипноза към Българската асоциация по Хипноза и Хипнотерапия (БАХХ), а в момента преминавам и обучение по Хипнотерапия отново към БАХХ, което помага на мен и моите клиенти да работим и на психическо ниво, с което да изградим здравословни навици с помощта на нашето подсъзнавано.

Не спирам да експериментирам със себе си, издирвайки най-ефективните силови и функционални методики за укрепване, конструиране и усъвършенстване на тялото и неговите физически възможности и визия. 

Горд ученик съм на Маргарита Манева, която е сертифициран Айенгар йога инструктор.

Горещ почитател съм на натуралните методи, които според мен са най-здравословният и ефективен способ за постигането на солидни дългосрочни цели при жени и мъже.