МАРИНА ДЕКОВА - Фитнес треньор и Вдъхновител

Има ли връзка между дисциплина и свобода, и каква е тя?

Може да ви изглежда, че дисциплината и свободата са две противоположни неща, но всъщност те са двете страни на една монета. 

Свободата е това, което всеки иска - да може да действа и да живее със свобода. Но единственият начин да стигнем до състояние на свобода е чрез дисциплина. Прочети цялата статия и разбери как дисциплината ни води към свобода. 
виж повече

Голямо намаление на услугите в сайта!

Честит празник, мили дами!

Вярвам, че грижата за нас самите е едно от най-добрите неща, които можем да направим за себе си, за да сме полезни първо на самите нас, а след това и на нашите любими и значими хора в живота ни.

По този повод реших да развържа кесиите, дет'се вика, и да отворя торбата с изненади!
виж повече

Как да се грижим за гърдите си - полезни практики в домашна обстановка

За всяка жена, а и за всеки човек, е изключително важно здравето и правилната грижа за него. Защото, да бъдем честни, не всеки знае как да се грижи правилно за себе си. И причината се крие в изобилието от информация - грешна и правилна, която ни залива отвсякъде - най-вече от социалните мрежи.
виж повече

Женският таз - устройство, функции и грижа

Защо толкова се занимаваме с таза и защо на него са посветени толкова йога практики и други физически занимания?

За да отговорим на това, е нужно да разберем какво е устройството на таза и какви функции е натоварен (в буквален смисъл) да изпълнява.
виж повече

Колко е важна добрата и качествена хидратация?

Ние представляваме 75% вода. Всяка клетка, тъкан и орган в тялото ни се нуждае от вода, за да оцелее. Но не всяка вода е здравословна и подходяща за нашите клетки. Чешмяната вода е пълна със замърсители и химикали, които са вредни за телата ни. ...
виж повече

В подкрепа на Фондация „Ендометриоза и репродуктивно здраве“

Месец март, наричан още месецът на жената, е тук. И не е никак случайно! Именно това е месецът, в който обръщаме най-много внимание на себе си, като жени; това е и моментът, в който околните също изразяват отношението си към нежната половина на човеч ...
виж повече

Ползи, прием и полезна информация за Омега-3 мастни киселини

Всички сме чували за хранителната добавка Омега 3. Съвременният фармацевтичен пазар е препълнен с най-различни видове, но малцина знаят какво точно да търсят в един бранд, произвеждащ или разпространяващ добавката Омега-3.
виж повече

Женски тайни за млада и свежа кожа

Знаете, че кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя е 6-10% от телесното тегло и е изградена от 3 слоя. Най-външният, епидермисът, е и най-явният показател какво се случва в тялото и под останалите 2 слоя.

Начинът на живот, който водим неминуемо се отразява на кожата - един специалист дерматолог винаги може да познае дали пушите, консумирате алкохол, дали се храните здравословно, дали спите достатъчно и дори дали сте щастливи.
виж повече

Game changer #3 Celipharm & Leanea

След като представих две от любимите си “тайни” за гладка кожа и без целулит, които можете да видите тук и тук, то е редно да продължим с най-любимите ми билкови хранителни добавки за мека и гладка кожа без целулит и водна задръжка, а име ...
виж повече

Game Changer #2 Prolact

По здравия вид на кожата си личи и здравето на организма – какво се случва вътре в него и в норма ли са процесите.Кожата е нещо като „екран“, на който се „прожектира“ всичко, което не е наред в тялото ни. Това може да е ...
виж повече

Как жената привлича (пари)?

Искаш да бъдеш магнит за успех, щастие и пари?

Мечтаеш за хубава работа, щастлив семеен живот или пък екскурзия до невероятна и екзотична дестинация, но те спира страхът?

Сега е твоят момент! Освободи се от страховете си, разпери криле към мечтите си.
виж повече

Какво причинява кофеинът на тялото?

Как започва всяка сутрин? Алармата звъни, с усилие ставаш от леглото и се насочваш към банята, но с едничката мисъл - как ще си направиш онази ароматна, ободряваща напитка, без която иначе денят не може да започне за една немалка част от населението. Да, точно така, кафето!
виж повече

Ползите от упражненията със собствено тегло

В практиката си като треньор и при състезателните подготовки за различни спортове (кросфит, бодибилдинг, вдигане от лежанка, силов трибой, полумаратон трейл състезание) съм се нагледала и наслушала на различни теории за ефективността от силовите тренировки, високо-интензивните тренировки и тези със собствено тегло.
виж повече

На лагер в Стара планина - 30.09, 01-02.10.2022

Здравейте, приятели, С най-голямо удоволствие ви съобщавам, че имаме нови дати за тренировъчен лагер в Троянския Балкан, организиран от мен - Марина Декова и Павлета Найденова, която е част от обществото на #teammarina и невероятен домакин. :)&n ...
виж повече

Как програмата "Сияйна кожа и размер надолу" ме промени

Това, което направихте със и за мен през последните два месеца е страхотно и искам да ви дам моята обратна връзка, а дано впечатленията на всички участващи  ви дадат повод за upgrade и да създадете друга програма, от която отново да стана част. 
виж повече

Фасция и връзката ѝ с целулита и различни заболявания

Фасцията е тема, на която попаднах случайно, когато се подготвях за създаването на антицелулитната ми авторска програма “Бедра без целулит 2”, и бях изненадана колко голямо значение има тази тъкан за общото ни здравословно състояние, визията, вида на кожата, целулита и благополучието.
виж повече

Природосъобразен стил на хранене със Силвия Недева

От дълго време ви разказвам за Силвия - дама, която тотално преобърна живота ми. С нейна помощ и съвети успях да излекувам алергиите си и трайно да сваля 10кг. Силвия се занимава с управление на проекти, но хобито си практикува вече 22 години в сфер ...
виж повече

Дари тренировка

Приятели, с най-голямо удоволствие ви съобщавам, че с общността на #teammarina, която включва 1 233 жени до момента, търсим своята финансова подкрепа от нашите фенове, последователи и съмишленици!
виж повече

Предимства и недостатъци на домашните тренировки

През последните 2 години животът на всички хора се преобърна на 180 градуса. За хората, които спортуват активно, това беше, и донякъде още е, труден период поради факта, че положението търпи чести промени и човек никога не знае какво го очаква на следващия ден. Илюзорно е да живеем с идеята, че знаем какво ще се случи утре, затова колкото по-бързо се научим кога да държим и кога да пускаме контрола, толкова по-бързо ще изгрее Слънцето над нашата градинка.
виж повече

Здравословни ползи на природната ферментация на храни и напитки

Нашите предци не са притежавали консервиращи буркани, не са имали и супермаркети, откъдето да пазаруват храни през всеки един сезон. Често храната, която са събирали, е трябвало да се опази и да оцелее за предстоящия сезон.
виж повече

Възстановяване и здравина на тазовото дъно

Здравината на тазовото дъно е тема, по която обмислям да пиша, откакто родих през септември 2017 г и все отлагам, но може би изобщо не е случайно. Практиката ми със стотици раждали жени, с които работя, както на груповите ми тренировки, така и онлайн, доста обогати знанията и опита, които имам и вече мога да си правя разни заключения не само на база личен опит, но и на база научни познания.
виж повече

Обичам и се грижа за себе си

Подробен наръчник с цялото 21-дневно предизвикателство "Обичам и се грижа за себе си". 

Храненето или тренировките са по-важни за постигане на идеалната фигура? Вечният въпрос, аналогичен на „този за кокошката или яйцето“. Бих добавила...

виж повече

Мисли на високи токчета

Редица синхронични ситуации, които се случиха напоследък ме отведоха до изследване и писане по темата за обувките, които носим в ежедневието си.
Обувките на високи токчета са мощен символ на съвременната женска сексуалност и е доказано, че носят психосексуални ползи за нас жените...
виж повече

Гладка кожа без целулит - моите малки женски тайни

Ах, този целулит!

...от който "страдат" 80-90% от жените, независимо от възрастта и килограмите! В интерес на истината и мъжете имат целулит, но е по-присъщо за нежния пол, заради различното разпределение на мазнини, мускули и съединителна тъкан.
виж повече

Тренировки или хранене - кое е по важно?

Кокошката или яйцето?

Известен фитнес треньор накара сивото ми вещество да се размърда и да споделя лично мнение. Първо не съм сигурна дали той подкрепя положително или отрицателно своето мнение. Не става ясно. И второ въпросът е дали е по-лесно да стоиш на едно място, вместо да се движиш, за да изгориш 500 калории.
виж повече

Защо не мога да отслабна?

До колко липсата на удоволствия, ни пречи да постигнем мечтаното тяло?

Работя с много жени и това, което забелязвам, а и самата аз съм минала през това е, че някак си графата "удоволствия" от живота, сме я зачеркнали от "to do" листата ни.
виж повече

Как да влезем във форма за лятото

Това да сме във форма и да се чувстваме добре в тялото си ни дава някак едно особено и различно усещане на прилив на енергия, желание за живот, жизненост, самочувствие и наслада от тялото ни независимо дали сме с или без дрехи. В тази статия ще ви дам практически съвети как да подобрите формата си и някои причини защо това не се случва.
виж повече

Ще излизаш ли на сцената отново?

 

Това е въпрос, който много често получавам и тъй като явно доста хора се интересуват, ще изложа своите мисли.


До миналата година направих две неща, които бях казала, че никога не бих направила – да си боядисам косата преди да се появат първите бели коси  (т.е. все още нямам такива, но съм боядисана) и да започна да водя групови тренировки. Оттогава никога не казвам "никога"...

виж повече

Как сънят влияе на психическото и физическото ни здраве

Днес ще отворя темата за съня и връзката му с това да сме в добра форма и в добро психично здраве, тъй като сънят засяга метаболизма и централната нервна система. Проучването е публикувано през ноември 2015 г., но ще пиша и....
виж повече

Целулит и антицелулитни масажи с вендуза

  Ах, този целулит! ...от който "страдат" 80-90% от жените. Как да премахнем целулита, независимо от възрастта и килограмите? В интерес на истината и мъжете имат целулит, но е по-присъщо за нежния пол, заради различното разпределение на мазни ...
виж повече

До колко е необходимо да консумираме въглехидрати?

Тази тема я въртя в главата си от доста време и все не стигах до нея. Даже започнах да се тревожа, че някой ще ме изпревари.

Но ето, днес станах с голямото желание и муза да споделя защо смятам, че въглехидратите са изключително важни за нашето здраве и функциите на организма ни.
виж повече

Ползи и вреди от пиенето на сурово мляко

Преди време пуснах снимка от университета на направено лабораторно изследване за присъствието на соматични клетки от домашно мляко, което бе закупено от домашен производител (баба) на село.
Това, което пропуснах да спомена, е, че се допуска наличието на соматични клетки в порядъка до 400 000 клетки на 1 мл сурово мляко, което може да се определи чрез микробиологичен анализ.

виж повече

Как съчетавам майчинството с работата и времето за себе си

 

Едно от нещата, които запълва нуждите на емоционалното тяло, е креативността. Да не създаваме, означава да рушим или да подражаваме на другите, от което страда и емоциноалният ни живот. В своето писане и споделяне чрез социалните мрежи, успявам да запълвам тази творческа част от себе си, която с годините и опита става все по-добра.


Често получавам запитвания по теми, свързани с родителството, отглеждането на бебе/дете, кърмене и как всичко това го съчетавам с треньорската си дейност, служебни и лични ангажименти.


Вдъхновена от вас, сега ще споделя своя опит на база родител на едно страхотно 19-месечно момиченце.

 

виж повече