МАРИНА ДЕКОВА - Фитнес треньор и Вдъхновител

Защо не мога да отслабна?

До колко липсата на удоволствия, ни пречи да постигнем мечтаното тяло?

 

Работя с много жени и това, което забелязвам, а и самата аз съм минала през това е, че някак си графата "удоволствия" от живота, сме я зачеркнали от "to do" листата ни.

Здраво държим контрола, действаме по график вкъщи с домакинската работa, която никога не свършва, с децата, на работа, а времето за удоволствия с голяма лекота биват забравяни и забутани в най-задните кътчета на нашето съзнание и потребности.

Да, знам, че животът е труден и всекидневно трябва да се справяме с предизвикателствата, които ни поднася, но ние си го правим още по-труден, когато изтриваме толкова важни и съществени нужди на нашата душа и женска природа, бъдейки толкова в контрола и мъжката енергия, лутаща се така в крайности. #баланс

Наслада от живота - какво е това и има ли то почва у нас?

 При всеки границите на удоволствията са различни и колкото повече се опознаваме и се развиваме, толкова повече научаваме какво истински ни прави щастливи и удовлетворени от живота. Това понятие се развива, т.е. можем да започнем от нещо малко като грижа и удоволствие и с времето, колкото повече благодарим и го ценим, то толкова повече ще се увеличава и ще заема по-голяма част от ежедневието ни. 

Колкото повече си доставяме удоволствия и радост, толкова повече те се множат, са казали мъдрите хора.

Щастието привлича щастие - клише, което вече ежедневно четем, но пък е закон, в който искам да вярвам и да прилагам ежедневно. 

Ще споделя някои от личните удоволствия и радости, които си подарявам с грижа към себе си и собствените си нужди: 

-          Дълги разходки сред природата. За никого не е тайна, че обожавам дългите планински преходи, а от скоро започнах и да тичам. Невероятна наслада, която балансира духа и тялото ми в най-висока степен. Тук е момента да спомена, че от последните два месеца се старая крачките ми да са средно по 20 000 дневно, но започнах от 5 000, като абсолютен минимум в началото на тази година.

Не пропускайте да се движите! Човешкото тяло е проектирано да се движи. Всякакъв вид застой води до последици от здравословен характер, както на физиката, така и на психиката. Зависимостите към храна, алкохол, секс, цигари, наркотични средства, излишни килограми, както и ментални проблеми от депресивен характер, може да са вследствие на ниска физическа активност. Едночасовата тренировка вкъщи или във фитнеса НЕ е достатъчно за нуждите на тялото ни, за да възпроизведе достатъчно серотонин, допамин и ендорфини, които да ни помогнат да усетим този баланс и спокойствие, за който всички говорят.

-          Малки глезотийки в домашни условия, като взимане на продължителен душ (пречиства аурата), вана, арома масла, свещи, самомасаж с вендуза за гладка и стегната кожа, интимност (соло или дуо) и всякакви женски практики за изобилие, сбъдване на чудеса, прошка, балансиране на енергиите за даване и получаване и т.н. Списъкът е безкраен.

-        Тренировки с физически упражнения в домашни условия, които водя онлайн вече година и половина или други класове за групови или индивидуални занимания. Зарядът на такъв вид тренировка и срещите ни на живо с момичетата вдигат вибрациите и енергията на високи нива. Доказано и потвърдено не само от мен. 

-          Масаж, дълъг и качествен сън, книга, танци, правене на нищо, любима храна, качествена храна, спа процедури, маникюр, педикюр, фризьор, приключения, пътувания, игра с животни, срещи с приятели, запознанства, шопинг, диво къмпингуване, опознаване на нови места, женски събирания, усвояване на нови умения, пробване на нещо ново, интересно и различно и т.н. и т.н.

В заключение ще споделя от личен опит наблюденията си, че когато жена започне да обръща внимание на собствените си нужди и потребности, някак си магично започват да се стопяват и килограмите, защото разчитате правилно сигналите му и знаете от каква храна и кога има необходимост. Енергията протича с лекота, усеща се насладата от живота, насладата от това, че сме жени, наслада от телата ни, което със сигурност подобрява връзката с нас самите, а от там и сигналите и нуждите на тялото са посрещани с любов, радост и приемане. Тогава всякаква диета е излишна, защото телата ни се трансформират по интуитивен и магичен начин. 

Споделете какви неща ви носят удоволствие и грижите ли се достатъчно за своите нужди и потребности като живи човешки същества?