МАРИНА ДЕКОВА - Фитнес треньор и Вдъхновител

Гладка кожа без целулит - моите малки женски тайни

Ах, този целулит!

...от който "страдат" 80-90% от жените, независимо от възрастта и килограмите! В интерес на истината и мъжете имат целулит, но е по-присъщо за нежния пол, заради различното разпределение на мазнини, мускули и съединителна тъкан.
В близкото минало наричаха целулита "портокалова кожа", а в днешно време мога да му дам вид като на "котидж сирене". Нали? Същото е! :D

Появата на целулит е в резултат от взаимодействие между съединителната тъкан в дерматологичния слой, който се намира под повърхността на кожата и слоя мастна тъкан, който е точно под нея.

При жените мастните клетки и съединителната тъкан в този слой са разположени вертикално и ако мастните клетки изпъкнат в слоя на кожата, това дава вид на целулит. При мъжете тъканите имат кръстосана структура, което може да обясни защо е по-малко вероятно да има целулит, отколкото жените.

Между другото, носенето на твърде стегнато бельо или дънки може да ограничи притока на кръв, което от своя страна да допринесе образуването на целулит. Ако страдате от целулит, първата крачка е да изчистите всички твърде стегнати дрехи и не, не се шегувам!


Защо се образува целулит и как действат силиконовите вендузи

Целулитът може да бъде резултат от лошо кръвообращение, лимфни проблеми (места, където не се оттича както трябва), задържане на течности и хормонален дисбаланс. И тук идва мястото на вендузата, която движи кръвта, увеличава циркулацията, намалява натрупването на течности, което от своя страна увеличава еластичността на кожата и я прави по-гладка! Може да се използва в много специфични зони по тялото – дупе, бедра, ръце, гръб и изобщо места, където би станал вакуум. Разбира се, че основата си остава хранене, движение, спорт, пиене на вода, но ако има места, където се задържат лимфа и вода, а кръвообращението е намалено, то вендузата ще помогне за по-насочено и специфично третиране на зоната. Като бонус резултат от третирането с вендуза е, че отстранява отпадните вещества от метаболизма.

 

Виж моя видео урок за антицелулитен масаж с вендуза в домашни условия.Целулит, хормони и възраст


Хормоните вероятно играят важна роля в развитието на целулита. Естрогенът, инсулинът, норадреналинът, хормоните на щитовидната жлеза и пролактинът са част от процеса на производство на целулит. Една от теориите е, че тъй като естрогенът при жените намалява в подхода към менопаузата, притокът на кръв към съединителната тъкан под кожата също намалява. По-ниската циркулация означава по-малко кислород в района, което води до по-ниско производство на колаген. Мастните клетки също се увеличават, тъй като нивата на естроген падат. Като се комбинират тези фактори, мастните натрупвания стават по-видими. Тъй като мазнината под кожата изпъква през отслабващата съединителна тъкан, се получава познатият ефект на "котидж сирене". Възрастта също така кара кожата да стане по-малко еластична, по-тънка и по-вероятно да увисне. Това увеличава шанса за развитие на целулит, но пък по-упоритата и дългосрочна работа с вендуза ще подобри вида на кожата и ще я стегне, независимо от годините.

Хранителни добавки - ефективни ли са?

Категорично ДА. От известно време аз и момичетата, с които работя използваме естествените хранителни добавки на Leanea за гладка кожа без целулит. Това са изцяло природни продукти на билкова основа. 

Leanea 1 - антицеллитен комплекс за по-стегната и здрава кожа
Leanea 2 - комплекс за лимфен дренаж за повече лекота и комфорт в краката 

В зависимост от степента на целулита се препоръчва индивидуална схема на прием. Можете да ми пишете на ask@marinadekova.com или в instagram на лично съобщение за безплатна консултация.

Ако сте жена с нормално телосложение, общия начин на прием е следния: 

Leanea 1 - 2 капсули сутрин на гладно и 2 капсули 30 минути преди кардио тренировка или тренировка за долна част (ако има такава)
Leanea 2 - 2 капсули 30 минути преди последното хранене за деня

КОД ЗА ОТСТЪПКА на всички продуктия от сайта на CelliPharm MARINA10Също така можете да се възползвате от 14-дневна програма за изчистване на целулит, специално разработена от мен и включваща:


- Детокс диета;
- 14 тренировки, специално разработени за изчистване на целулита (акцентираме върху разтягане на фасцията, стречинг, мобилност и мускулни стабилизации);
- Хитрини и видеа за гладка кожа;

- Достъп до VIP група от жени със сходни цели;

Ако имаш въпроси и предложения, ми пиши на ask@marinadekova.com 

Успех!