МАРИНА ДЕКОВА - Фитнес треньор и Вдъхновител

Game changer #3 Celipharm & Leanea


След като представих две от любимите си “тайни” за гладка кожа и без целулит, които можете да видите тук и тук, то е редно да продължим с най-любимите ми билкови хранителни добавки за мека и гладка кожа без целулит и водна задръжка, а именно - продуктите на Leanea .

Промокод → MARINA10 за всички добавки от сайта на Celipharm . Сега само за периода 30.11-01.12.2022 ще получите 20% отстъпка на цялата гама продукти. Сега е моментът! :)

Продуктите Leanea се появиха в живота ми през април 2021г., когато от Celipharm се свързаха с мен с предложението да изпробвам техните продукти. Проследили работата ми с толкова много жени и резултатите, които постигаме, са преценили, че добавките Leanea ще бъдат чудесно допълнение тренировките и режимите за един още по-„уау“ ефект. Към днешна дата, това е едно от най-добрите решения, които съм взимала за себе си и за клиентките си, защото в действителност билковите добавки лекуват целулита отвътре. А как става това, ще разберете по-надолу в статията. 

Тайната сила на тези добавки, която вече не е много тайна, тъй като стотици жени ги изпробваха и се увериха в действието им, е че спомагат изчистването на кожата от целулит, изхвърлянето на задържана вода в организма и цялостно подобрението на микроциркулацията в тялото.

Реших да задълбоча знания и се поинтересувах повече за появата на така нехаресваната от нас, жените, портокалова кожа.

По този повод с д-р Даниел Димитров, основателят на Leanea, направихме онлайн среща, където научих повече за целулита и най-вече, че съществуват три типа целулит - оточен, воден и фиброзен.Всеки организъм е различен, но е важно да се знае, че понякога в женското тяло може да има комбинации от два или и от трите вида целулит и това е доста често срещано. Разликата във видовете целулит е в зоните, в които се развива. В една зона може да има комбинация от воден и фиброзен целулит. Друг вариант е в някои зони да имаме само фиброзен или само оточен целулит.

Оточният целулит се появява през пубертета, предимно заради промяната в хормоналния баланс, но влияние има и генетична предразположеност. След 30-годишна възраст се появява водният целулит, като при него факторите са водната задръжка и увисването на кожата.
Фиброзният целулит или иначе казано - „твърд” целулит - се появява при жени над 40 години, като част от тях споделят, че има болка при натиск, докато това не се случва при другите видове целулит. Основната причина за появата му е неправилното оттичане на лимфата.

Тук е моментът да вмъкна, че освен целулит, влошеното състояние на кожата може да се дължи и на: лимфен застой или водна задръжка. Ето каква е разликата:

• Целулитът има придърпана кожа;
• Лимфата – кожата е неравна и това състояние е променливо;
• Водната задръжка предизвиква подувания в конкретни области, както и промени в килограмите.

Стратегията за справянето с целулита се съдържа в следните два компонента:

⇒ Правилен режим на хранене
⇒ Активности в ежедневието - може да бъде спорт, минимум 10 000 крачки на ден или друго любимо ваше занимание, обвързано с движение

Разбира се, тук идват моите авторски онлайн програми, каквато е dupeFIT . Упражненията са така подбрани, че да въздействат пряко върху фасцията, а оттам и на лимфата. Затова едно от нещата, с които моите тренировки се славят, е именно тънкият и издължен вид на крайниците. И, да, на бедрата също. ;)Относно режима на хранене е важно да отбележим няколко важни неща, тъй като при неправилно планиране на храната, резултат отново няма да има. Като начало е хубаво да се намалят подкожните мазнини, но това не бива да се случва чрез гладуване. Гладуването води до намаляване на общата мускулна маса и в същото време се намалява и съединителната тъкан, която укрепва цялостната система между кожата и мускулите.

Същевременно, имайте предвид, че целулитът се влияе изключително много от следните храни:

• Свинско месо - причинява задръстване на съдовете и затрудняване на микроциркулацията
• Преработени храни под формата на: сандвичи, бисквитки, вафли, пица и други тестени изделия, с „помощта” на които автоматично задържаме вода
и разбира се
• Млечни продукти от краве източници - поради високото си съдържание на сол те също водят до задържана вода. Има малко по-здравословни алтернативи, със значително по-ниско съдържание на сол. Такива са: скир, извара, моцарела, кисело мляко и котидж сирене

За да придобиете по-ясна представа, ще ви запозная с всеки един от продуктите.

Моят личен фаворит сред добавките на Celipharm е Бяла бреза и гръмотрън. Невероятен помощник в борбата със задържаната в тялото вода!

Само на 30 ноември и 1 декември с промокод MARINA10 ползвате 20% отстъпка от цената на ВСИЧКИ продукти в сайта на Celipharm! Побързайте!

Как помага?

Листата от бреза и корен от гръмотрън подпомагат физиологичния процес на формиране на урина и подкрепят елиминирането на по-голямо нейно количество, като предимно това се отразява на задържаните извънклетъчно телесни течности. Ускорява се елиминирането на вода, на отпадни метаболитни продукти, пикочна киселина и др. Чрез мекото си диуретично действие двете съставки допринасят за естественото ефективно пречистване на пикочните пътища, което осигурява превенция на състояния, пряко свързани с недостатъчно доброто им пречистване (задържане на микроорганизми) и създаване на условия за образуване на песъчинки и камъни.Благодарение на нежното и безвредно действие на екстрактите от листа на бреза и корен от гръмотрън, може да се приемат повече време (над 6 месеца). Екстрактът от листа на бреза се използват и с цел подобряване на микроциркулацията в кожата и хиподермата, което спомага за ефективното ѝ пречистване от отпадните продукти на метаболизма на клетките и отложените в тези тъкани други екзогенни метаболити и течности. Това нормализира кожния метаболизъм и кожата има по-свеж вид.

При хора, следващи модел на хранене с цел редукция на телесни килограми, елиминацията на задържани течности помага пряко и бързо да се намали телесното тегло, а дългосрочно се създават в подкожната мастна тъкан условия за по-ефикасно изгаряне на мазнините. В този случай се препоръчва използването на по-голямо количество вода от средния ви дневен прием, за да се подкрепи действието на активните съставки.

Много от жените, с които работя, вече усещат разлика след приема на тази добавка, затова с радост ще споделя и някои от техните разкази как тя е променила живота им. :) 

„Здравей, Марина,

Прилагам нови снимки след второто предизвикателство. Прекрасно е, аз изглеждам все по-добре. Напоследък често ми казват, че съм отслабнала и че изглеждам по-стегната и прибрана. :) Питат ме какво правя, казват на кг не съм много, но по дрехите е различно, ами тренирам с Марина Дeкова. Чувствам се все по-добре и ги благодаря от сърце още веднъж. 

Забелязах, че когато забравя да пия линеа и бреза вечер няколко поредни дни, ме болят краката в прасеца и усещам тежест. В другите дни съм супер. Преди години ми бяха казали, че имам венозна недостатъчност. 

В ханша съм свалила към 5см, уау, от двете предизвикателства. Целулитът е значително намалял. “Вторият продукт, но не и по важност е Leanea No 2 L-Flow.

Добавката Leanea No 2 L-FLOW е създаденa за хора, които искат акцентирано отслабване в определена обездвижена област  на тялото, благодарение на двете си действия подпомагащи този процес. Най-често при проблеми с отслабването в тези зони се наблюдава нарушение на лимфния отток. Това  води до допълнително понижение на обменните процеси в клетките и засилена тенденция за неизползване за енергия на мазнините от тези зони. Чрез ускоряване и поддържане на нормалния лимфен  отток, тялото започва да ги ползва отново и те достигат до черния дроб. Чрез подкрепа функцията на метаболизирането им от черния дроб и жлъчката тялото успява да ги използва като енергия. Това води до намаляване на количеството им и подобряване на контура в тази област.Тази добавка ви дава възможност за постигане на усещане за леки крака и гладка кожа с акцентирано отслабване в зоната на крака, колене и глезени – вечният проблем на хора, които водят застоял начин на живот и чийто работен ден минава в седнало положение – пред компютър.

Ето и още един отзив от дама, изпробвала добавките на Celipharm :

„А тук оставям моите чудни впечатления. :)

Знам че съм го казвала няколко пъти в групата .... но за пореден път искам да изкажа своето възхищение. Откакто започнах програмата и приема на Линеите се чувствам чудесно. Има една такава лекота както в краката, така и в корема. Даже коремчето се поприбра.Чувствам се щастлива, красива! Имах нужда от едно такова побутване/повдигане на самочувствието! :)

Преди все се чувствах подпухнала, една такава тежест чувствах в корема. Докато сега не е така. Признавам си бях скептична към тези добавки, но вече след като виждам разликата и най-вече начина по който се чувствам е друго. Отделно кожата ми започна да става една много хубава, изчистена и мека,  както на вид, така и на допир. Едва забележимо, но и целулита започна да се скрива. Знам че имам доста целулит, но наистина започнах да откривам леки разлики и това ме стимулира все повече. Дори бричовете леко са започнали да се прибират. Знам че всичко е комплексно, благодарение на храната, тренировките и добавките. Старая се да изпълнявам твоите насоки. Да, признавам че имам дни, в които леко криввам. 

Друго, което искам да споделя и ми прави впечатление е следното нещо. Може би откакто започнаха приема на добавките, много започнаха да ми изпъкват вените по цялото тяло и най-вече на краката. Не знам има ли нещо общо или е просто съвпадение като време. Просто исках да споделя и това.”Асортиментът на Celipharm не приключва дотук! :)

 

Сред любимците ми, но в един по-различен аспект, е Anxiover. Той ми дава спокойствието, от което имам нужда през деня, изпълнявайки различните роли в моя живот - на майка, на жена, на треньор и на човек, управляващ собствен бизнес. 

Anxiover успокоява нервната система, предпазва от отделяне на кортизол и адреналин и позволява запазване на спокойствие и психически комфорт през цялото време.

 
Още един прекрасен продукт е небезизвестният Leanea Derma или познат още сред моите клиентки - розовата Линеа. :) Тя изглажда кожата, подобрява еластичността ѝ, нормализира лимфния дренаж и отвежда от тялото задържаната вода - с една дума - казвате „чао" на портокаловата кожа! :)

Косопадът е нещо, с което всеки човек се е сблъсквал в един или друг етап от живота си, в различна форма и интензитет, а коренът от коприва е помощник в справянето с този проблем, като 
по естестен начин спомага за оптимизиране и поддържане на нормалните нива на половите хормони при жените. 

 

В края на всеки ден, който почти винаги е доста динамичен и изпълнен с предизвикателства, тренировки и на моменти напрежение, разчитам на достатъчно количество магнезий. Той се съдържа в Celimax Mg и ми е голям помощник във възстановяването, тъй като поддържа добрата функция на нервите и мускулите, които при стрес и активен спорт се претоварват.

Ексклузивно, моят промокод MARINA10 ви дава 20% отстъпка от цената на всички продукти само за периода 30.11-01.12.2022. 

Начин на прием на двата продукта при стандартни условия и клинично здрави хора:

Leanea L-Flow - 2x2 дневно, приети с минимум 200 мл вода 15 минути преди основно хранене

Бяла бреза и гръмотрън - 3х1 дневно, приети с минимум 200 мл 15 минути преди хранене

Има изключения, които налагат приема на тези добавки да се приемат след хранене.

А ако желаете да получите персонално внимание и лична препоръка как да приемате хранителни добавки на Celipharm, се присъединете към нашата онлайн общност и затворена Viber група

Моля, ако имате някакви здравословни казуси, се допитайте до вашия лекуващ лекар или ми пишете в специалната Viber група


В заключение ще споделя, че пожелавам продуктите на Celipharm на всяка дама, защото наистина са създадени с грижа към нас и нашите високи изисквания за здраво и хармонично тяло. Защото, каквото и да си говорим, тялото и кожата са отражение на това, което се случва отвътре. ♥