МАРИНА ДЕКОВА - Фитнес треньор и Вдъхновител

Женски тайни за млада и свежа кожа


Знаете, че кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Тя е 6-10% от телесното тегло и е изградена от 3 слоя. Най-външният, епидермисът, е и най-явният показател какво се случва в тялото и под останалите 2 слоя.


Начинът на живот, който водим неминуемо се отразява на кожата - един специалист дерматолог винаги може да познае дали пушите, консумирате алкохол, дали се храните здравословно, дали спите достатъчно и дори дали сте щастливи.

Да, точно така, кожата има свой собствен емоционален живот.

Различните емоции, които изпитваме ежедневно се отразяват веднага и върху кожата. За всички е ясно, че най-големият виновник за проблеми с кожата, е стресът. Силният стрес вдига нивата на кортизол и пораждат възпалителни процеси, които възпрепятстват производството на колаген. Това води до преждевременно състаряване, поява на бръчки, при някои хора се изразява и под формата на акне, въпреки че отдавна са излезли от периода на тийнейджърството.

Задържането на гняв, тъга и други подобни емоции също допринася за високите нива на кортизола, а също и на адреналин, което отново води до проблемна кожа под всякаква форма, в зависимост от всеки от организъм.Ето защо е необходимо да полагаме грижи за нашата кожа - както отвън, така и отвътре.

Разбира се, има неща, върху които невинаги имаме влияние и това са, например, гените, които сме наследили от нашите родители и прадеди - ако родителите ни са с бяла и тънка кожа, то не можем да очакваме ние да сме с по-тъмна и плътна кожа. Но за всички останали навици, които изграждаме, спрямо кожата си (и не само), сме отговорни само и единствено ние.

Знаете, че отдавна подкрепям природосъобразния начин на живот под формата на чиста храна, без изкуствени съставки и под формата на движение всеки ден - ходене, тренировки, плуване, планинарство и т.н. Смело мога да потвърдя, че това оказва огромно влияние върху кожата, а и върху целия организъм. Тялото ви е здраво и това си личи по сияйната, чиста и хидратирана кожа.Тъй като винаги се стремя да надграждам, независимо в какво, грижата за моята кожа не спира до храната и движението. Подбрала съм за себе си едни от най-чистите, доказани с действието си продукти, които да се грижат за кожата и тялото ми отвън. И с радост ги споделям с вас, с моите клиенти и с всички, които искат да подобряват състоянието си.

Мисля, че вече сте запознати с привързаността ми към Celipharm, благодарение на техните прекрасни продукти Leanea No1 Derma и Leanea No2 L-flow за гладка кожа без целулит, които са неизменна част от ежедневието ми. Наричам ги още Game changers и имам статия, специално посветена на тях и тяхното действие. Прочети тук .
А с моя промокод MARINA10, можете да се възползвате от 10% отстъпка при поръчка на някой от продуктите.

Та моите партньори от Celipharm пуснаха най-новия и дългоочакван продукт за елиминиране на бръчките - Leanea No3 ReAge Collagen+. Знам, че им е отнело много време, усилия и знания, докато са сигурни в ефективността и състава на този продукт, именно за това нямах търпение да бъде достъпен на пазара, да го изпробвам и да споделя мнението си за него.

С какво се различава Leanea No3 ReAge от други продукти против бръчки?

Leanea No3 ReAge Collagen+ е формула с комплексно анти-ейджинг въздействие, насочено отвътре навън. Видимо намалява бръчките чрез едновременното повлияване на ключовите (изграждащи и предпазващи я) процеси в кожата, което води до бърз и видим резултат. Въздействието на Leanea No3 ReAge Collagen+ освен за добрия ѝ вид, допринася и за здравия вид на кожата. 

Активните съставки на Leanea No3 ReAge Collagen + са:

● Ключови нутриенти за изграждане на колагена в кожата;


● Естествени съставки, стимулиращи синтезът на колаген в тялото;

● Важни активни съставки, предпазващи кожата от критичните фактори, предизвикващи стареене на кожата;

● Поддържащи хидратацията на кожата;

● Потенциращи и увеличаващи усвояването на активните съставки .

Съставът на този продукт е повече от впечатляващ, тъй като съдържа и естествени природни антиоксиданти, чието действие се вижда и усеща все по-осезаемо с всеки ден.

Като заговорихме за природните богатства, от които се правят всякакви козметични и хранителни продукти, на които аз съм фен, не мога да не спомена друг любим продукт, който ми е помощник в поддържането на стегната, свежа и млада кожа. Това е регенериращото олио на M.Asam с витамин С, арганово масло, масло от пулпа на облепиха и масло от оризов зародиш. 

Използвам го вече от известно време и мога със сигурност да потвърдя, че ефектът му върху кожата в комбинация с правилно нанасяне и масаж на лице, е повече от видим и дълготраен.Може би знаете за чудотворното действие на масажите на лицето, които се популяризираха през последните години, ако ли не, то тук е моментът да ги похваля и да споделя, че самата аз, като сертифициран масажист, поназнайвам някоя и друга техника, която прилагам ежедневно с помощта на регенериращото олио и всеки път съм удивена от ефекта. 

За улеснение на моите последователи и клиенти, разполагам и с две видеа по темата, в които нагледно обяснявам и показвам как се изпълняват тези масажи.

 

Масаж 1 - представяне, теория, практикаМасаж 2 - лимфодренаж и фасциални поглажданияС промокод MARINA10, можете да се възползвате от отстъпка и при поръчка от сайта на Bionat.

Има 4 основни ползи от масажите на лицето:

• Ефективно спомага за намаляването появата на бръчки и признаци на стареене
• Видимо подобрение на кожата при проблеми, свързани с акне
• Превенция срещу схващане на челюстта и редовни главоболия
• Поддържане на сияйна и красива кожа за дълго време

Важно е да знаем какво влияние оказва всеки продукт, който използваме за кожата си - независимо дали го пием или нанасяме директно върху кожата, не само за да сме спокойни, че са подходящи за нас и нашата кожа, а и да повярваме истински в действието им.

Знам, че за много дами появата на първите признаци на стареене са често притеснителни, стряскащи, но за щастие модерната козметична и медицинска индустрия позволяват все повече изследвания, които да доведат до един успешен продукт, който да ни накара отново да се чувстваме млади и свежи.

Освен всичко, това е и грижа за нас самите - подарък от мен за мен, което изключително много допринася за положителното влияние - както вече споменах в началото - кожата ни издава и нашите емоции, така че е в наш интерес тези емоции да са предимно щастие, удовлетворение, радост и любов.

Именно на това се учим и в програмата „Обичам и се грижа за себе си 2” - да си доставяме удоволствие, да можем да оставаме насаме със себе си и да ни е приятно, правейки нещата, които обичаме, без чувство за вина.
Едно прекрасно допълнение към всичко това беше дискусия под формата на практически уебинар с Дони Христова - психолог и моя приятелка, в който засегнахме темата за Сянката, а именно - онези черти в характера на другите хора, които ни дразнят и нещата, които ни дразнят у нас самите.

Оказва се, че хората са наше огледало и често нещата, които отхвърляме у другите са неща, които подсъзнателно искаме да притежаваме като качества.Ако, например, ви дразни, че има жени, които си обръщат прекалено много внимание - ходят на процедури, на шопинг, грижат се за външния си вид (макар и на моменти да прекаляват с него), то вероятно вие не си обръщате достатъчно внимание като жена - поставяте нуждите на другите пред своите собствени и си казвате, че можете да минете и без фризьор, например. Истината е, че когато подобни неща ни правят впечатление у другите, е хубаво да се замислим и да се опитаме да придобием една малка част от тази черта, стига това да е в наша полза - в името на това да се чувстваме добре вътре в себе си, със себе си и впоследствие с околните.

Затова е важно да подберем правилните хора, продукти, активности и мисли, които да ни правят по-добри като личности, по-красиви, по-успешни и по-удовлетворени.