МАРИНА ДЕКОВА - Фитнес треньор и Вдъхновител

Ползи, прием и полезна информация за Омега-3 мастни киселини


Всички сме чували за хранителната добавка Омега-3. Съвременният фармацевтичен пазар е препълнен с най-различни видове, но малцина знаят какво точно да търсят в един бранд, произвеждащ или разпространяващ добавката Омега-3.


Стeлиян Игнатов, с когото създадохме една прекрасна програма „По-добра стойка и свобода на движение”, е прекрасен човек и професионалист, до когото често се допитвам по много въпроси, свързани с човешкото тяло, различни влияния върху него и т.н.

Та, Стенли изключително много се интересува от всякакви медицински проучвания, чете много и различни научни статии на всякакви теми, една от които е именно - ползите, вредите и най-общо - влиянието на Омега-3 мастни киселини върху човешкия организъм.

Именно това ме подтикна да проведа разговор с него, за да разгледаме по-обстойно добавката Омега-3, за да правим по-осъзнат избор, когато трябва да я приемаме.


Като начало, редно е споменем, че това е незаменима мастна киселина. Единственият начин да си я набавяме е чрез храна.

Интересен факт е, че Омега-3 е част от клетъчната мембрана - способността на клетката да пропуска и да изкарва вещества от нея значително се подобрява, когато имаме достатъчно добро количество Омега-3 в кръвта.

Приемът на тази добавка има редица ползи, в това число и върху ставите, кожата, има дори предположения, че Омега-3 има връзка с целулита или по-скоро с подобряване на това състояние, но няма строги доказателства. Повече за това ще откриете на този линк.

А част от източниците, които със Стенли сме използвали, за да съберем информация, която споделяме с вас, можете да откриете на следните 3 линка:

Линк 1

Линк 2

Линк 3

В разговора със Стенли, който може да откриете по-долу, обсъдихме още много и различни факти за Омега-3 мастни киселини, вярвам, че ще ви бъде интересно.А за да бъде видеото още по-автентично и интересно, пролях от кръвта си. :D И не, не е от отчаяние. Истината е, че Омега-3 добавката, на която аз се доверявам е тази на Zinzino, тъй като те предлагат триглицеридна формула, която се усвоява веднага от организма, както когато ядем риба. Докато другите брандове, които предлагат тази добавка, наблягат на формули, които изискват натоварване на черния дроб, за да може да се усвоят веществата.

Ще попитате защо тогава съм проляла кръв?

Zinzino предлагат провеждането на кръвен тест (индивидуално за всеки), за да се измери индекса на Омега-3 в организма и съответно да се прецени какво е необходимото количество, което трябва да се набавя чрез добавка. За целта се изпраща проба, която те да изследват.

Повече за теста и за начина, по който можете да поръчате, можете да откриете на този линк.