МАРИНА ДЕКОВА - Фитнес треньор и Вдъхновител

Колко е важна добрата и качествена хидратация?


Ние представляваме 75% вода. Всяка клетка, тъкан и орган в тялото ни се 
нуждае от вода, за да оцелее. Но не всяка вода е здравословна и подходяща за нашите клетки. Чешмяната вода е пълна със замърсители и химикали, които са вредни за телата ни.

Въпреки, че бутилираната вода изглежда като по-добър вариант, производственият процес е строго нерегламентиран и съдържа вредни химикали, които се отделят от пластмасовите контейнери. На всичкото отгоре, когато не се рециклират бутилките, това унищожава нашата екосистема.Средно се смята, че най-добрата формула, която се доближава до това колко вода трябва да консумираме, е 30 мл на килограм лично тегло. Ако, например, жена тежи 60 кг, то средно на ден трябва да пие около 1.8 л вода.

Кафето и чаят не заместват водата. Те имат диуретичен ефект, който е противоположен на това, което търсим.

Д-р Хироми Шиния - японски лекар, гастроентеролог и хирург - в практиката си е открил, че хората, които всеки ден пият чай имат по-груба стомашна лигавица. Той твърди, че това се получава така от танин - горчивото вещество в чая. Другото му откритие като практикуващ гастроентеролог е, че катехинът в чая е полезен за здравето, но неговите наблюдения чрез ендоскопски изследвания показват, че прекомерната му консумация може да доведе до рак на стомаха.

Всеки знае, че е важно да пием вода, но каква би трябвало да е тя? Много често чешмяната вода съдържа големи количества хлор, както и други опасни вещества, наречени трихалометани, които са канцерогенни и се създават при процесите на пречистване. Чешмяната вода също така може да е замърсена от селскостопански пестициди и торове, изтичащи индустриални замърсители и други отпадъчни води, които се просмукват във водните резервоари и земните водохранилища. Водата, разбира се, е проверена, но въпреки че тези вещества са в границите на държавните стандарти, това едва ли е подходяща вода за подхранване на клетките в нашето тяло.В днешно време можем да заложим на различни системи за пречистване на вода, но това, което съм избрала за себе си и семейството си е пречиствателна система Канген.

Разликата с останалите уреди от този бранш е, че не само пречиства от вредните вещества, но и водата е йонизирана и алкална, което я прави жива и помага за поддържане на оптимално pH в тялото. Канген вода е най-добрият антиоксидант за тялото.

Канген машината е в състояние да произведе седем различни вида вода. Първо, водата пътува през двойно въглероден антибактериален филтър, за да премахне замърсителите и хлора, с което предоставя чиста и невероятно вкусна вода за пиене. След това, водата преминава през седем електрически заредени платинени титаниеви плочи, произвеждащи алкални и киселинни води. Алкалните води са пълни с антиоксиданти и могат напълно да хидратират и детоксикират клетките и тъканите в тялото.

Сигурно се питате как една вода може да бъде антиоксидантна? Антиоксидантът е проста молекула, способна да спре окисляването и разграждането на други молекули. Водещата в индустрията японска технология Enagic използва електричество, за да отдели молекулите във водата, оставайки на разположение антиоксидантни молекули, за да спре окисляването, възпалението и процеса на стареене в телата ни.Канген вода предлага опции за алкална, неутрална и киселинна вода.

Например алкалната вода (при pH по-голямо от 7) не позволява на микробите да виреят, засилва имунната система и подпомага преработката на хранителните вещества.

Киселинната вода (при pH по-малко от 7) може да убие вирусите в гърлото и носоглътката за 30 секунди, подпомага поддържането на киселинност в стомаха и действа като мощен дезинфектант за ръце и всякакви повърхности.

Йонизираната (жива) Канген вода хидратира тялото по-добре, изчиства токсините от клетките и се усвоява 6 пъти по-бързо от обикновената чешмяна вода. Така преструктурираната вода може да ни помогне при борбата с различни кожни, храносмилателни, вагинални и гъбични проблеми. Взема участие в добрата грижа за косата, скалпа, очите, ушите, носа, поддържането на устна хигиена и помага дори при грижата за домашните любимци, чистотата в дома ни и отглеждането на растения.

При висока температура се използва вода с алкалност pH 11.5 - две чаши вода се приемат на малки глътки през деня.Личният ми опит с Канген вода → накратко:

1. Кожата ми стана много озарена и гладка - измивам лицето си с антибактериална вода Beauty water с 6.5pH.

2. Увеличаване нивата на енергия

3. Прекрасен начин за накисване на храни, с което не само ефективно се измиват пестицидите, но и правят храната жива, наситена с кислород. Накиснатите храни се запазват за двойно по-дълго време.

4. Намалява желанието да се консумират вредни храни. Особено голям резултат виждам това при дъщеря ми, която откакто пие Канген вода, изобщо не се сеща за боклучави храни

5. Бистър поглед

6. Котката ми от години имаше проблем със сплитането на козината ичесто се налагаше да я подстригвам. Още след втората седмица, откакто започна да пие Канген вода, козината ѝ стана мека и лъскава и няма помен от сплитания.

7. Вълшебен вкус и бърза струя с уникален кладенец с жива вода

8. Прекрасен начин за миене на повърхности с киселинна вода pH 2.5 без използването на препарати

9. Лесна за монтиране и пренасяне

 

Уредът за Канген вода не е воден филтър или пречиствател на вода. Той е медицинско устройство в Япония с пластини от хирургически клас.

Единственото медицинско изделие за вода в света с хирургическа чистота на платинени и титанови плочи!

Бъдете хидратирани и информирани!

 

Със сертификат от японското здравно Министерство.


Ако желаете да се сдобиете с този прекрасен извор на здраве, младост и енергия в дома си, ми пишете на ask@marinadekova.com или в социалните ми мрежи във Facebook и Instagram.


Това е инвестиция в здравето. ♥