МАРИНА ДЕКОВА - Фитнес треньор и Вдъхновител

MamaFIT - програма за бременни

399лв.

Описание

Здравейте, бъдещи майки, 🌸

Като начало бих искала да ви честитя прекрасната новина и да ви пожелая една лека и приятна бременност! ❤️🤰

След десетките запитвания, които получих през годините, с голямо удоволствие ви представям програма, специално разработена за бременни жени - „MamaFIT" 🦋

Когато самата аз бях бременна, въпреки че вече мина известно време от този период, за мен беше от изключително значение през цялото време да се чувствам добре, спокойна и здрава. Защото когато майката е такава - бебето също е!

За съжаление, не се говори достатъчно за важността от движението на бременната, някои дори отричат тренировките по време на този период, но истината е, че с добре подбрани упражнения и внимание към техниката и най-вече усещанията на жената, тези тренировки имат много повече позитиви, отколкото да лежим на дивана по цял ден и да се държим като болни.

Бременна жена и болна жена са две коренно различни неща! 😉

Разбира се, задължителна е консултацията с проследяващия лекар, както и неговото одобрение за физическата активност, тъй като всеки организъм се справя различно с това специфично положение, а именно - бременността! Но при една нормално протичаща бременност, без усложнения и с добри показатели, движението е здраве.

Разбира се, не трябва да се пренебрегва и храната, която е от съществено значение за развитието на плода, като съвсем не означава, че трябва да се храните като за двама, а по-скоро да се стараете да набавяте всички макро- и микронутриенти на себе си, следователно и на вашето бебе.

Съвместно с прекрасната Маргарита Манева създадохме тази програма с много любов и желание да ви помогнем да се чувствате по-енергични, по-щастливи и по-спокойни през този така специален период! 😍


Марги е сертифициран йога инструктор, занимавала се е почти цял живот с йога, а през 2014г. Се среща за първи път с Айенгар йога и това променя завинаги призванието ѝ, тъй като се посвещава изцяло на този стил йога, който  изисква сериозно обучение, строги изпитни критерии и взискателна методика. Айенгар йогата помага и на нея самата да преживее лека и активна бременност, без обичайните оплаквания. На току-що навършени 40 години ражда прекрасно и здраво бебе.

🎀Целта на предстощите практики е:


📍адаптация на организма към настъпващите в него промени
📍създаване на пространство за растящото бебе
📍укрепване на гръбначния стълб
📍подпомагане отпускането на таза
📍подобряване на самочувствието на бъдещите майки

📍ритмични движения, които успокояват централната нервна система и образуват нови невронни връзки

 

Като сертифициран треньор в тази дисциплина смятам, че за бременната жена тези движения ще донесат изключително много ползи.

 

„Ритмични движения" е програма за интегриране на рефлекси, базирана на движения и други дейности, които репликират нашите най-ранни двигателни модели, за да установим, укрепим и затвърдим основите на стойката, зрелостта на централната нервна система (ЦНС), вестибуларната функция, сензорната преработка, паметта, ученето, емоциите и поведението. 

Движението е жизнено важно за развитието на нервната система. При раждането невронните връзки (neuro connections) между различни области в мозъка са минимални. Наша задача е да образуваме тези нови невронни връзки, като свържем отделните неврони, а с повторението, ритъма и почивката да засилим връзките и те да станат като едни широки „магистрали”. 

Това, което ритмичните движения правят, е:

⭐Интеграция на първични рефлекси
⭐Изграждане на невронни пътища
⭐Създаване на постурални основи
⭐Стимулиране на сетивата

🎀Ето и какво ще откриете в програмата:

📍16 тренировки на живо - 8 с мен и 8 с Марги
📍Запис на всяка тренировка, който получавате веднага след провеждането ѝ
📍Наръчник за щастлива и спокойна бременност

📍 Авторски утвърждения за спокойна бременност, леко раждане и бързо възстановяване 
📍Достъп до затворена Viber общност с настоящи и бъдещи майки
📍Подкрепа и съвети

СТАРТ: 20.02.2023


Бременността е един от най-незабравимите и прекрасни периоди от живота на една жена! Дайте на себе си и бебето си цялата любов и грижа, на която сте способни! ❤️

 

Не забравяйте, че Вашият проследяващ лекар трябва да даде изричното си одобрение за практикуването на каквито и да било тренировки по време на бременност!


Тренировките се провеждат на живо в платформата ZOOM, след което получавате достъп до запис в специална VIBER група, където ще се проведе и самото предизвикателство. Записите са валидни за период от 16 седмици.


Линкове към VIBER групата ще получите на електронната си поща след направено плащане. Ако в нито една папка (inbox/spam/junk/archieve/рекламни) не откривате писмото, ми пишете на ask@marinadekova.com

 

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ПРОГРАМАТА?

icon

За бременни жени, които желаят да се чувстват спокойни, уверени и добре в кожата си

icon

За бъдещи майки, които искат да допринесат за едно лесно и безпроблемно раждане

icon

За бременни жени, които имат нужда от раздвижване и активен начин на живот дори през този специален период

МОИТЕ КЛИЕНТИ

icon
„Тренирам с Марина от самото начало и не съм пропуснала " Предизвикателство", дори когато забременях и имах забрана за това, и не съжалявам! До 8 ми мес продължих с тренировките и успях да си ги направя всичките от Dupe fit 5, като последните 2 мес изцяло спрях тренировките за корем, които не са препоръчителни по време на бременост, да не кажа забранени.., но аз съм си Луда глава.. По време на бременност голяма част от хората дори не забелязаха, че съм в това положение, може би последните 2 мес започнаха да ме питат. Коремчето ми беше малко и съм сигурна, че активното спортуване с Марина е помогнало то да " изкочи " в по-късен етап. Въпреки желанието ми за нормално раждане, се наложи спешно секцио и съответно по-бавно и трудно възстановяване, но сестрите и лекарите в Реанимация, бяха изумени от бързото ми и " пъргаво " ставане, раздвижване и тичане " като козичка".? Повече от убедена съм, че това е от активният физически живот, който водя последните години и разбира се, че не спрях активността си по време на бременност! Ето вече 40 дни след операцията, чувствам се добре и имам сили и желание за впускане в новото " Предизвикателство"! Бих посъветвала всички жени, които са в очакване на " Своето малко чудо ", да продължават да се движат, спортуват и да са активни и в този период, защото след това възстановяването е доста по-лесно!!! Вярвайте ми! Просто всяка една от Вас,трябва да се вслуша в тялото и да прави това, което то диктува! Без излишно претоварване и изсилване и разбира се, след консултация с лекар!"
icon
„Привет Маринка, От доста време тренираме заедно под няколко форми , но винаги сме постигали целите, които сме поставяли заедно. И преди двете ми бременности и сега вярвам, че и след втората отново ще стигна там където се виждам с твоя помощ. Докато бях бременна с първото дете беше ми направила програма и за тренировки и за хранене. Чувствах се много добре, не съм се изморявала, не ми е тежало, не съм се чувствала гладна , качих си нормални килограми, които след като родих изчезнаха. Не съм боледувала по време на бременността, имунитета ми беше на високо ниво. С помощта на режима, тренировките и добавките, кожата ми беше достатъчно еластична да се прибере, без да се появят стрии или нещо друго. Нещо от което доста жени се притесняват след като родят, та дори и преди това. Хормоните ми също си бяха в абсолютен баланс преди и след раждане. Възстанових се доста бързо,(раждах секцио), което го отдавам на активността , което тялото ми е имало преди раждане. Новата програма ще е един огромен подарък за жените, поели това пътешествие. Да продължат да се чувстват добре в своето тяло, здрави,красиви,щастливи и готови да дарят тази енергия на своето очаквано бебе."

СЪЗДАТЕЛ НА ПРОГРАМАТА

lecturer

Марина Декова

Фитнес треньор, специалист по хранене и сертифициран масажист

Аз съм Марина Декова! Имам зад гърба си над 11 години опит с треньорска дейност и онлайн коучинг. Работила съм с над 10,000 клиенти на живо и онлайн, участвала съм като треньор в единственото фитнес реалити у нас "Супер Промяна" и имам над 96% позитивни отзиви за своята работа.

Същината на професията ми е да мотивирам и вдъхновявам хора, които желаят да подобрят връзката със себе си чрез здравословно хранене, тренировки, движение и почивка чрез личния си пример и примера на моите последователи.

Понастоящем съм студент в магистърска програма "Храни, Хранене и Диететика" и като цяло не спирам да се самоусъвършенствам не само в сферата на спорта, храненето и движението, но и в сферата на Личностното развитие. Обожавам сливането с природата и приключенията в нейните обятия.

Моята мисия е да те вдъхновя да намериш баланса и да стъпиш на пътеката, която ще те отведе там, където заслужаваш да бъдеш - обичайки себе си в едно здраво и красиво тяло. Така ще бъдеш най-добрата версия на себе си и ще си позволиш да изпитваш наслада от тялото, духа и живота си!

 

Като майка и жена, преминала през този така специален период - бременността, смятам, че ще съм от полза за всички бременни дами, които имат нужда от насоки и от подкрепа по пътя към раждането, а защо не и след това.

Последни резултати

10 000+

КЛИЕНТИ

15+

ПРОВЕДЕНИ ПРОГРАМИ

12 години+

ОПИТ

КАКВО ЩЕ ТИ Е НЕОБХОДИМО ЗА ТРЕНИРОВКИТЕ?

✔️ Устройство (телефон/компютър/телевизор), на който да пуснете тренировките на живо или на запис
✔️ Удобна тренировъчна постелка
✔️ Удобен екип за трениране. Лично аз тренирам боса и виждам големи предимства в това, а именно по-голяма мобилност в глезените, по-голяма мозъчна връзка с мускули, стави и сухожилия, по-добър баланс
✔️ Колан за йога – може да бъде заместен евентуално с ластик за тренировки или по-дълъг не-еластичен шал
✔️ 2 блокчета – оптимално е да бъдат от дърво или корк, но и пластмасовите вършат чудесна работа; може да се заменят с по-дебели книги
✔️ Стол – в йога използваме специални столове, но вие може да ползвате какъвто имате, стига да има облегалка
✔️ 2 -3 одеала
✔️ болстер – може да бъде заменен с 2-3 сгънати одеала, по възможност твърди, може да се използва и достатъчно стабилна и устойчива възглавница от диван

✔️ 2 гирички по 2кг., които могат да се заменят с бутилки с вода

Вариации

СТАНДАРТНА РЕГИСТРАЦИЯ

399лв.

График на тренировките на живо:


• С Марина Декова - понеделник в 10:30ч
• С Маргарита Манева - четвъртък в 10:30ч