МАРИНА ДЕКОВА - Фитнес треньор и Вдъхновител

Айенгар йога с Маргарита Манева 1.0

249лв.

Описание

Мили дами, 🌻

Настъпи моментът, в който всички вие ще имате възможност да се докоснете до нещо по-различно и много специално, а именно - Айенгар йога.

Знаете, че отскоро самата аз се запознах с нея отблизо, но вече 6 месеца всеки ден се убеждавам колко важна и полезна за нас е тя, тъй като дава изключително много на тялото, а и на ума и то не само в тренировките, а в ежедневието като цяло. Ще разберете какво имам предвид! 👇

Така всъщност се зароди идеята и желанието да дам възможност и на вас да усетите от първо лице ефективността от тези практики, тъй като това не е просто йога.

👉 Какво е Айенгар йога?

Методиката е строго специфична. Отличава се с последователността в преподаването, като започваме с простите неща и постепенно ги развиваме към по-сложното. Отличително е вниманието на Айенгар йога към детайлите във всяка поза, времето за престой в позата и подредбата на самите пози в практиката. Материали се използват както от начинаещи с по-сковани тела, за да им помогнат да заемат по-простите пози, така и от напреднали практикуващи, за да им позволят да работят правилно в сложните пози.

📍Опитай първата ни безплатна практика по Айенгар за осанка и раменен пояс

 


както и

📍Втората ни безплатна практика, която е за стъпала, таз и крака

 


👉 Защо Айенгар йога е най-добрият избор?


✔️ Учителите преминават през изключително добра подготовка

✔️ Инструкциите в Айенгар йога са специфични и детайлни. Всяка „асана” (Положение на тялото при йогийски упражнения) може да бъде изпълнена по 2-3 пъти, като всеки път учителят може да добавя нови допълнителни детайли.

✔️ Адаптивност – Айенгар йога може да се практикува както от начинаещи, така и от много напреднали, през абсолютно всички етапи на живота, вкл. месечен цикъл, бременност, следродилен период, менопауза, постменопауза. 

✔️ Айенгар йога може да въздейства не само на мускулната система, но и на скелета, като реално може да подобри някои дефекти по тялото.

✔️ Оказва влияние на вътрешните органи и жлезите с вътрешна секреция, мозъчната дейност, психологическото състояние.

✔️ Навиците, създадени чрез Айенгар йога, ще ви помогнат много за подобряване ефекта от вашите практики и предпазване от травми

Практиките ще бъдат водени изцяло от сертифициран, опитен и много отдаден учител - Маргарита Манева.

Марги се занимава с йога почти целия си съзнателен живот. От 2014 година практикува Айенгар йога, като веднага записва и курс за преподаватели.

Благодарение на адаптивността на Айенгар йога самата Марги практикува дори по време на бременността си, което ѝ позволява успешно да износи и роди здраво бебе по естествен начин на 40 години. А днес продължава да надгражда знания и умения, тъй като методиката позволява да се работи последователно и постепенно да се добавят по-сложни неща.

👉 Какво ще получиш в програмата?

✔️16 практики с продължителност 40 минути, изпълними в домашни условия и минимално оборудване, които представляват основата на Айенгар йога и основата на правилното движение в редица физически практики

✔️Детайлно разяснение на всяка поза

✔️Индивидуален подход спрямо специфичните особености

✔️Изграждане на връзката на мозъка с всички части на тялото 

✔️Осъзнатост на движението

✔️Подобряване на осанката чрез правилно подреждане на тялото

✔️Подпомагане на правилната работа на гръбначен стълб, таз, вътрешни органи чрез работа с ръце и крака

✔️Подобряване обхвата на движение на стави, мускули, сухожилия


👉 Старт: 06.06.2023г.


👉 График

Вторник и четвъртък от 09:10ч с включени записи

Стаята в ZOOM се отваря 10 минути по-рано.

Тренировките се провеждат на живо в платформата ZOOM, след което получавате достъп до запис в специална VIBER група, където ще се проведе и самото предизвикателство. Записите са валидни за период от 16 седмици.

Линкове към VIBER групите ще получите на електронната си поща след направено плащане. Ако в нито една папка (inbox/spam/junk/archive/рекламни) не откривате писмото, ми пишете на ask@marinadekova.com 

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ПРОГРАМАТА?

icon

За всеки, който се чувства обездвижен в ежедневието си и иска да подобри стойката си

icon

За хора с проблеми в кръста, гърба или таза

icon

За всички, които искат да подобрят движението на ставите, мускулите и сухожилията

ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

icon
Малко равносметка за dupeFIT и Айенгар сесиите досега: След тази седмица определено виждам и симбиозата между силовите dupeFIT тренировки и Айенгар прсктиките - двете натоварват тялото по различен и допълващ се начин. Дори и при самия график - например, вчера със средно напредналите наблегнахме на задните бедра (които днес при мен са с приятна мускулна треска), а тази сутрин и във вторник натоварихме повече предните бедра, но по съвсем деликатен начин, без да нарушава прогреса при силовите тренировки (даже го подсилва). Като добавим и тренировките за горна част от неделя и понеделник (+ кардио в понеделник и много навъртяни крачки във вторник за мен) съм спокойна, че всички мускулни групи са добре натренирани и активни, а е едва четвъртък. Не мисля, че досега съм тренирала толкова консистентно, с толкова много мисъл вложена във всяко едно движение. Което пък води до това да се чувствам по-уравновесена и уверена. Въобще този сезон на dupeFIT+Айенгар йога ще си остане за поколенията.
icon
„И аз да се включа за комбинацията dupefit + ayengar. Аз скочих с двата крака в 3 групи, и хич не съжалявам, макар да си мислех че ще ми дойдат много. Както казва и Рали, нещата се допълват перфектно. И макар, да съм със 7 тренировки на седмица, не се чувствам претоварена - напротив, усещам всички мускули натоварени, стегнати и в тонус. Мислех си, че след краката в напреднали от вторник ще съм дърво или робот, но усещам съвсем приятна мускулна треска. Айенгар йогата за мен е on point, защото много искам да подобря и заздравя сводовете на краката. Всички тези знание до сега ми дават осъзнатостта как да стъпвам и да се избутвам от земята, започнах да се заглеждам в краката на хората и как стъпват и бягат. Мисля че това перфектно допълва осъзнатостта, която е нужна за правилната техника на бягане. Dupefit пък яко дърпа напред и съм много доволна от прогреса. Много ми харесва динамиката и комбинацията от двете."

ВОДЕЩ НА ПРОГРАМАТА

lecturer

Маргарита Манева

Сертифициран Айенгар йога учител

„Здравейте,

Казвам се Маргарита Манева и се занимавам с йога почти целия си съзнателен живот. Аз съм търсещ логиката на всичко, с което се занимавам човек и през годините съм срещала и практикувала различни видове йога, но нито един от тях не ми даде достатъчно обосновани отговори на многото ми въпроси. През 2014 година се срещнах с Айенгар йога на първото за България представяне на методиката и последващ курс за преподаватели. Не мога да кажа, че беше любов от пръв поглед, тъй като това е една взискателна методика с тежко обучение и строги изпитни критерии, но преминатото от мен обучение, ме накара да не погледна нито един път назад към всички останали стилове.

Самата методика се отличава с изключителна прецизност в изпълнение на позите, за да може да бъде постигнат благотворния им ефект върху човешкото тяло, който е описан в текстовете. Работи се последователно, като се започва от простите неща, постепенно се добавят нови и по-сложни, и по този начин практиката се развива. Подходът е академичен, постоянно се развива и усъвършенства върху базата, оставена ни от Б.К.С. Айенгар. Има пози и модификации за всяко състояние на тялото, а през последните десетилетия се обръща все по-голямо внимание на особеностите на женската практика, спрямо специфичните нужди на жената в различните етапи от нейния живот – полово съзряване, месечни цикли, бременност, следродилен период, кърмене и хормонални изменения в по-старша възраст.

Имах шанса да преживея бременността си със знанията, вече придобити от обучението ми в методиката и препоръките на моите учители. Това ми помогна да се насладя на изключително лека и активна бременност, без голяма част от обичайните оплаквания, макар самата бременност да беше „сложна“ и съпроводена с постоянно лекарско наблюдение и терапия, и да, родих детето си на наскоро навършени 40 години."

КАКВО ЩЕ ВИ Е НЕОБХОДИМО ЗА ПРАКТИКИТЕ?

✔️ Устройство (телефон/компютър/телевизор), на който да пуснете тренировките на живо или на запис
✔️ Удобна тренировъчна постелка
✔️ Удобен екип за трениране

✔️ Практиките се изпълняват на бос крак
✔️ Колан за йога – може да бъде заместен евентуално с ластик за тренировки или по-дълъг не-еластичен шал
✔️ 2 блокчета – оптимално е да бъдат от дърво или корк, но и пластмасовите вършат чудесна работа, стига да не потъват;
✔️ Стол – в йога използваме специални столове, но вие може да ползвате какъвто имате, стига да има облегалка
✔️ 2-3 одеала
✔️ болстер – може да бъде заменен с 2-3 сгънати одеала, по възможност твърди, може да се използва и достатъчно стабилна и устойчива възглавница от диван


ВАРИАЦИИ - ЦЕНИ

СТАНДАРТНА РЕГИСТРАЦИЯ

249лв.