МАРИНА ДЕКОВА - Фитнес треньор и Вдъхновител

MamaFIT 2 - във форма след раждане

249лв.

Описание

Скъпи млади майки,🌸

Като начало бих искала да ви поздравя и приветствам в клуба на майките, както и да ви пожелая едни спокойни и щастливи дни с новородените бебета!❤️🤱
 
След успешната подготовка за раждане с помощта на Айенгар йога практиките с Маргарита Манева и тренировките с мен в програмата MamaFIT, която създадохме съвместно с много любов и желание да ви помогнем да се чувствате по-енергични, по-щастливи и по-спокойни по време на бременността и след нея, е редно да пристъпим към възстановяване след раждане, което не включва само тялото, но и духа - да влезете в новия ритъм и да се чувствате пълноценни жени и майки.🦋

Раждането на едно дете естествено насочва цялото внимание на младата майка към него, а грижата за себе си остава на заден план. Това е грешно. Грижата за правилно възстановяване след раждане е също толкова важна, колкото и тази по време на бременността. Правилното възстановяване е залог за добро физическо и метално здраве на майката, което е важно, за да може тя да се грижи добре за детето си. Когато мама е здрава и се чувства добре, това е предпоставка за здраво и щастливо дете. Сигурно всички сте чували максимата, че не може да наливаш от празна чаша. 

 

Самата Марги споделя как Айенгар йога ѝ се е отразила след раждането:

 

„Имах късмета бременността и раждането ми да се случат след като бях сертифициран преподавател по Айенгар йога. Това ми помогна да си подредя практиката след раждане така, че да извлека максимална полза от нея.

След раждането йога практиката ми беше огромно предизвикателство. Всички усещания, които преди имах в областта на таза се бяха изгубили и на тяхно място имах едно празно пространство, с което нищо не можех да направя. Правех позите, но не усещах нищо в тях. Това ме застави да съм по-наблюдателна и да обръщам особено внимание на работата на краката, която, в следствие на възстановителните ми практики, стана по-ефективна от всякога.

Възвърнах си усещанията в краката, таза, корема, вътрешните ми органи се върнаха в нормалното си положение и големина относително бързо, самият таз също се прибра. Върнах чувствителността във вътрешната част на краката и дори я подобрих. Обърнах специално внимание на гръдния кош и раменния пояс, които с месеците на носене и кърмене също бяха се свлекли.

Чрез упражненията не само се разшириха, но и подпомагах самия процес на кърмене."
 
👉 Защо е важно програмата ви след раждане да е различна от обичайната?
 
❗раждането раширява костния таз и времето за възстановяване на структурата му е между 6 и 12 месеца. През това време програмата за физическите занимания следва да е специфична

❗често се случва след раждане да се наблюдава свличане на органите на малкия таз.
В програмата ще обърнем внимание на техники и навици, които да благоприятстват нормалното им разположение

❗бременността и раждането променят трайно хормоналния фон
Ще обърнем внимание на пози, които спомагат за връщане на хормоналния баланс

❗след раждане начинът на движение на майката се променя спрямо дейностите, които съпътстват обгрижването на детето. Вследствие се формират вредни двигателни навици, засягащи раменния пояс, гръдния кош и горната част на гърба
Ще обърнем специално внимание на тази област, за да намалим усещането за скованост и увреждане на стойката.

 

▶️ Повече може да научите в нашия уебинар с Марги:

 


👉 Кога можете да започнете с йога практика за възстановяване след раждане?

🍀 след естествено раждане: лохиите трябва да са напълно приключили, да нямате усложнения и да имате позволение от проследяващ лекар за физическа активност. Не по-рано от 35-40 дни след раждането

🍀 при оперативно раждане: минимум два месеца след раждане и при липса на усложнения и позволение от лекар

👉 Какви ще са целите на практиките ни:

✔️ прибиране на костния таз

✔️ възстановяване на вътрешните органи и предотвратяване на свличането им

✔️ подпомагане на хормоналния баланс

✔️ изправяне на ранения пояс и работа с гръдния кош, която да съдейства на кърменето

✔️ подобряване на самочувствието и емоционален баланс

👉  Какво още ще ви е нужно, освен вече споменатите условия от здравословна гледна точка?


😍 да имате желанието да сте постоянни и да изпълнявате ежедневно (или поне през ден) практиките, които ще имаме веднъж седмично

😍 да имате минимално оборудване с което ще работим. Ще откриете списък по-долу

Освен йога практиките ще наблегнем на физически упражнения за оформяне на тялото и на ритмичните движения.

Като сертифициран треньор в тази дисциплина смятам, че за бременната жена тези движения ще донесат изключително много ползи.

„Ритмични движения" е програма за интегриране на рефлекси, базирана на движения и други дейности, които репликират нашите най-ранни двигателни модели, за да установим, укрепим и затвърдим основите на стойката, зрелостта на централната нервна система (ЦНС), вестибуларната функция, сензорната преработка, паметта, ученето, емоциите и поведението. 

🎀 Ето и какво ще откриете в програмата:

📍16 тренировки на живо - 8 с мен и 8 с Марги

📍Специален превод на наръчник от Гита Айенгар за йога практика в периода на месечния цикъл
📍Запис на всяка тренировка, който получавате веднага след провеждането ѝ
📍Достъп до затворена Viber общност с настоящи и бъдещи майки

📍Уебинар на тема психологическо възстановяване след раждане и следродилна депресия
📍Подкрепа и съвети


Не забравяйте, че Вашият проследяващ лекар трябва да даде изричното си одобрение за практикуването на каквито и да било тренировки след раждането!

Тренировките се провеждат на живо в платформата ZOOM, след което получавате достъп до запис в специална VIBER група, където ще се проведе и самото предизвикателство. Записите са валидни за период от 1 година .

Линкове към VIBER групата ще получите на електронната си поща след направено плащане. Ако в нито една папка (inbox/spam/junk/archieve/рекламни) не откривате писмото, ми пишете на ask@marinadekova.com

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩА ПРОГРАМАТА?

icon

За наскоро родили дами, които имат нужда от раздвижване и справяне със сковаността от кърмене и грижи за бебето

icon

За майки, които искат да влязат във форма след раждане до една година

icon

За млади майки, които имат нужда да отделят време за себе си в името на здравето. Щастлива мама=щастливо бебе

ДОВОЛНИ КЛИЕНТИ

icon
„Тренирам с Марина от самото начало и не съм пропуснала " Предизвикателство", дори когато забременях и имах забрана за това, и не съжалявам! До 8 ми мес продължих с тренировките и успях да си ги направя всичките от Dupe fit 5, като последните 2 мес изцяло спрях тренировките за корем, които не са препоръчителни по време на бременост, да не кажа забранени.., но аз съм си Луда глава.. По време на бременност голяма част от хората дори не забелязаха, че съм в това положение, може би последните 2 мес започнаха да ме питат. Коремчето ми беше малко и съм сигурна, че активното спортуване с Марина е помогнало то да " изкочи " в по-късен етап. Въпреки желанието ми за нормално раждане, се наложи спешно секцио и съответно по-бавно и трудно възстановяване, но сестрите и лекарите в Реанимация, бяха изумени от бързото ми и " пъргаво " ставане, раздвижване и тичане " като козичка".? Повече от убедена съм, че това е от активният физически живот, който водя последните години и разбира се, че не спрях активността си по време на бременност! Ето вече 40 дни след операцията, чувствам се добре и имам сили и желание за впускане в новото " Предизвикателство"! Бих посъветвала всички жени, които са в очакване на " Своето малко чудо ", да продължават да се движат, спортуват и да са активни и в този период, защото след това възстановяването е доста по-лесно!!! Вярвайте ми! Просто всяка една от Вас,трябва да се вслуша в тялото и да прави това, което то диктува! Без излишно претоварване и изсилване и разбира се, след консултация с лекар!"
icon
„Марина, искам да ти/да ви дам с Марги обратна връзка от упражненията за възстановяване след бременност. Родих на 1.10 третото ни дете - М. - и на 7.11 бях на лекар за потвърждение, че всичко е ОК и мога да започна със спорт. Имах преглед и с ехограф и се видя, че матката се е прибрала, всичко изглежда чудесно, в средата се виждаше известно количество задържана слуз (без кръвонасядане), но лекарят беше на мнение, че в следващите няколко месеца постепенно всичко ще се изчисти. Отделно имах едно единствено оплакване - че не усещах след раждането кога съм с пълен мехур. Трябваше да си навивам часовника и да ходя на 3 часа да пишкам. Лекарят не констатира изсипване. Още същия ден започнах с Етап 1. Невероятно е усещането отново да се свържеш със тялото си. Така почти всеки ден. Още на втория ден започнах да се разделям със слузта. Сетих се, че тези упражнения са полезни по време на месечния цикъл. Те действително “изтискаха” каквото трябва от матката. Веднага, още след първия ден започнах да си усещам пикочния мехур. Не го казвам, за да ви похваля двете с Маги или да похваля програмата. Но това безспорно е фантастична програма, благодаря ви и на двете!"

СЪЗДАТЕЛ НА ПРОГРАМАТА

lecturer

Марина Декова

Фитнес треньор, специалист по хранене и сертифициран масажист

Аз съм Марина Декова! Имам зад гърба си над 13 години опит с треньорска дейност с индивидуални клиенти, групи и онлайн коучинг. Работила съм с над 10,000 клиенти на живо и онлайн, участвала съм като треньор в единственото фитнес риалити у нас "Супер Промяна" и имам над 96% позитивни отзива за своята работа.

Същината на професията ми е да мотивирам и вдъхновявам хора, които желаят да подобрят връзката със себе си чрез здравословно хранене, тренировки, движение и почивка чрез личния си пример и примера на моите последователи.

Занимавам се активно с функционални тренировки и изграждане на правилна техника на упражненията през последните 15 години. Сертифицирана съм към "Фитнес Академия България", "N.A.F.A" , енергиен терапевт към международния треньор от Москва - Наталия Илюшко и “Основен курс по Хипноза” към Българска Асоциация по Хипноза и Хипнотерапия (БАХХ), което помага на мен и моите клиенти да подобрят качеството си на живот с помощта на подсъзнанието. В момента уча магистратура “Храни, хранене и диететика” в ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ" - БУРГАС.

Горд ученик съм на Маргарита Манева, която е сертифициран Айенгар йога инструктор.

Последни резултати

10 000+

КЛИЕНТИ

15+

СЪЗДАДЕНИ ПРОГРАМИ

12 години+

ОПИТ

КАКВО ЩЕ ТИ Е НЕОБХОДИМО ЗА ТРЕНИРОВКИТЕ?

✔️ Устройство (телефон/компютър/телевизор), на който да пуснете тренировките на живо или на запис
✔️ Удобна тренировъчна постелка
✔️ Удобен екип за трениране. Лично аз тренирам боса и виждам големи предимства в това, а именно по-голяма мобилност в глезените, по-голяма мозъчна връзка с мускули, стави и сухожилия, по-добър баланс
✔️ Колан за йога – може да бъде заместен евентуално с ластик за тренировки или по-дълъг не-еластичен шал
✔️ 2 блокчета – оптимално е да бъдат от дърво или корк, но и пластмасовите вършат чудесна работа; може да се заменят с по-дебели книги
✔️ Стол – в йога използваме специални столове, но вие може да ползвате какъвто имате, стига да има облегалка
✔️ 2-3 одеала
✔️ болстер – може да бъде заменен с 2-3 сгънати одеала, по възможност твърди, може да се използва и достатъчно стабилна и устойчива възглавница от диван

✔️ Пилатес топка
✔️ 2 гирички по 2кг., които могат да се заменят с бутилки с вода

ВАРИАЦИИ - ЦЕНИ

СТАНДАРТНА РЕГИСТРАЦИЯ - mamaFIT 2

249лв.

Тренировките и практиките са изцяло на запис, а валидността им е 1 година.