Георги Петков

Георги Петков

Моята промяна

Човек често пренебрегва вътрешните си пориви. Обикновено с оправдания от вида: “Аз и така съм си добре. Не ми пука дали другите ме харесват.”

Истината обаче е, че осъзнаваш физическата и душевна нищета, в която си съществувал само няколко месеца, след като си започнал да водиш здравословен, природосъобразен и активен начин на живот.

При мен промяната се случи в две направления. Първото е страхотното преобразяване на сестра ми, която отслабна 53 кг в рамките на две години, а заедно с това се разхубави, подмлади и заизглежда видимо по-щастлива и енергична от всякога. И второто, контактът с един колега и приятел, който ми каза: “Абе Жорка, знаеш ли, има една страхотна фитнес треньорка. Защо не пробваш?”

И да, наистина! Защо да не пробвам. Чувствах, че съм стъпил на дъното на отчаянието. Нямаше и спомен от моето аз, времената, в които бях щастлив, когато знаех, че мога да постигна всичко, което поискам, когато чувствах неизчерпаема сила и жизненост.

Първата ми среща с Марина (а както се оказа и доста от следващите) беше скептична. Аз не вярвах, че е възможно при мен да се случи промяната. Първото нещо, което си казахме беше свързано с целите ми. Аз на всяка цена исках да отслабна! Моята цел беше да сваля 18кг, същевременно да се стегна и оформя с добра и здрава мускулатура.

Първите седмици минаха доста тегаво. Най-трудно ми беше да свикна да се храня често и да си приготвям предварително храната, понеже никога преди това не ми се беше налагало да готвя.

 

Но целият ми труд и търпение веднага се отразиха положително на физическото и духовното ми състояние. Аз се чувствах жизнен и пълен с енергия и за кратко време кантарът започна да върви устремено надолу. За по-малко от 7 месеца вече бях с 20 килограма надолу, нямате представа с каква лекота се движа и извършвам движения, които до преди това срещата ми с Марина, бяха невъзможни!

 

Марина съобрази тренировките ни с това, че имам дискова херния. В началото ми беше трудно да лягам и ставам от лежанките, а сега скачам като дете! Упражненията, които тя ми дава и до ден днешен целят да укрепят цялата ми мускулатура и проблема (дисковата херния), който имам да бъде сведен до минимум и да не ми пречи в нито едно направление от живота ми.

 

След като постигна неoбходимото ниво на килограми и оформя тялото си, аз знам че ще продължа. И то защото резултатите са видими след толкова кратко време. При Марина аз виждам комбинация от грижовен човек, който се старае клиентите й да са здрави на първо време и страховит треньор, който няма да те пощади, когато трябва да се постигне резултат в дадена област. Ние й викаме “Инквизитора”. Мисля, че това се дължи на изтезаващите leg days. Предизвиква ни да дадем най-доброто от себе си. Във всеки момент. И това харесвам у нея. Нейната увереност в нашите възможности, упоритост, never quit attitude и заразителните й чар, усмивка и позитивизъм. Щастлив съм да съм част от нейния свят!